Lõpuks sain üleeile nii kaugele, et käisin ostsin laste vooditele päevatekkideks kanga ja kantisin ära, minu käsitöö osa siis asjas üsna minimaalne. Aga tuba näeb nüüd välja nii. Puuduvad veel vaip (arvan, et vabrikus pole seda veel tehtud: ta peaks olema nimelt mittelibiseva põhjaga kergesti tolmuimejaga puhastatav kunstmaterjal, mõõdud umbes 150x200cm, erkroheline ja mõnede kollaste ja erkpunaste kujunditega- üle 5 poest olen vaadanud ja mitte leidnud!) ja kardinad vajaks täiendust, riiul on tellitud ja saabub paari nädala jooksul.

Lopuksi toissapäivänä kerkisin ostmaan päiväpeittokankaan, ja kanttasin molemmile lapsille päiväpeitot. Eli käsityön osuus pieni. Huone näyttä nyt tämmöiseltä, matto puuttu (unelmien matto helppohoitoista keinokuitua liukuestepohjalla, limenvihreää, vähän keltaisia ja kirkkaanpunaisia kuvioita- ehkä liioin konkreettinen haave), hylly on tilattu.

582673.jpg

Ja VISIITSUSSIKESED! :-) Kas muudes peredes kah seda sõna kasutati, visiitsussid? Minu lapsepõlves olid emal ja vanaemal ikka kerged kootud/heegeldatud visiitsussid, mida igale poole külla kaasa võeti. Ema kui palju reisiv ja võõrastes kohtades ööbiv inimene kasutab neid nüüdki palju, pakib arvuti ja poole meetrise raamatuvirna vahele kohvrisse ja leegib taas kuhugi kaugele teadust tegema. Ja on ammu rääkinud, et vajaks uusi sussikesi. Mõtlesin siis, et katsetan. Võtsin inetu halli Aran (70% villa ja 30% kunstkiudu) lõnga ja sellega koos veel sinise heegleniidi ja hakkasin aga arvutama ja arvutama ja mõõtma ja kudusin emale väikseid naiselikke sussikesi. Kuni esimene suss sai valmis ja selgus, et hoolsale arvutamisele vaatamata mahtus see just sobivalt Esa nr.45 jalga! Noh, Esa arvas, et ta võib küll õppida püha sussi-kasutamise kunsti, mis Soomes on nii võõras-nii võõras.

Lapsuudessani olivat äidillä ja mummolla aina olemassa neulotut tai virkatut tossut, ja ne otettiin vierailulle mukaan. Äiti matkustaa aika paljon ja käyttää semmoisia nytkin, pakkaa ne tietokoneen ja puolen metrin kirjapinon väliin matkalaukkuun ja painuu johonkin kauas tutkimusta tekemään. Ja hän on jo pitkään haaveillut uusista tossuista. Ajattelin kokeilla, otin ruman harmaan langan ja lisäksi sinisen virkkauslangan, mittailin ja laskin senttejä ja silmukkoita ja neuloin pieniä mukavia reissu-tossuja. Kunnes eka valmistui ja kävi ilmi, että ne sopivat mukavasti Esan nro.45 jalkaan! Esa opettelee nyt kotona tossujen käyttämisen jaloa taitoa, joka on Suomessa aika vierasta.

582680.jpg

Ehk teen kunagi uued sussid, aga siis hangin ilusama lõnga, nii inetut lõnga kudud pole tore (aga ta maksis ainult 9eek/50g!). Ehkä teen joskus uudet tossut, mutta siihen hankin kauniimpaa lankaa, niin rumaa lankaa neuloa ei ole hauskaa (vaikka olihan se todella halpaa).