Täna on olnud tõeliselt mõnus õmblus-päev, ja tegelikult juba eile kah. Vaba nädala viimastel päevadel leidus lõpuks aega natuke õmmelda, ja seega sai Aaron uue tudumise koti. Vana, mis suvel ostetud, hakkab juba üsna lühike olema. Reedel hakkaisn tegema kapis leiduvatest kangastest, aga selgus, et sinine fliis, millest olin kavatsenud selle teha, oli natuke napp. Ülaosa tuli siis värvilisest fliisist, ja seetõttu kasutasin võimalust ja tegin aplikatsioone, mida olen juba ammu tahtnud proovida. Aplikatsioonide ainus kogemus senini oli 2.klassis tehtud kärbseseenega sussikott. Muidugi oli nüüd kiire, ja käepärast polnud parema joonistusoskusega sugulasi, nii et said sihukesed loomad, mida ise produtseerida suutsin. Esimesena ömmeldud elukas on rohkem puudujääke kui järgmistes- paistab, et olen arenguvõimeline. :-) Kott on kahekordne, sees mikrofliisist teine kiht. Kassi silmad tulid õmmelduna nii inetud, et joonistasin sinna kangapliiatsiga peale kogu näo. Täna sain ostetud luku ja koti lõpetatud. Piltidel poseeris hoopis Iiris, kellele see asi meeldis, ta oleks tahtnud selles isegi magada, aga see on siiski liiga lühike. Aaronile seevastu peaks pikalt kasvuruumi jätkuma, sihuke kott on mu meelest parim asi lasetele, kellel ju muidu iial tekid peal ei püsi.

Eilen ja tänään olen saanut mukavasti ommella. Aaronille tein unipussin, edellinen on jo aika pieni. Aikomus oli tehdä sinisestä fleecesta, mutta kun eilen rupesin leikkaamaan kankaita, kävi ilmi, että se oli liioin lyhyt pala. Eli oli kombinoitava kahta kangasta yhteen, ja sain hyvän mahdollisuuden kokeilla aplikointia, josta olin pitkään haaveillut (8-vuotiaana tein yhden kärpässienen, ainoa kokemukseni). Sisällä vuori mikrofleecesta. Kuvissa isosisko, joka tykkäsi veljen unipussista aika paljon.

455968.jpg

455970.jpg

455971.jpg

Ja siis ma tegin veel paari asja, näiteks oma FreeForm heegeldusele padjapüüri alla, aga enne pean veel seda heegeldust nati täiendama, kui näen, kas see sinna üldse sobib. Ja senilli katsetasin kah, see tähendab õmblesin ühe lapi valmis ja lõikaisn, pesnud veel pole, aga tundub,et sellest võib asjagi saada. Aga kuna nüüd õhtul õmmelda ei saa, sest Iiris magab seal toas, jätkan ämma salli heegeldamsit. 

Lisäksi ompelin tyynyliinan, johon aion vapaavirkkaus luomukseni kiinnittä, kunhan saan sen vähän fiksattua. Harjoittelin chenilli-tekniikkaa myös, siitä saattaa milestäni jotain kehittyäkin.