Lugesin möni päev tagasi esmakordselt vabaviltimisest. Kölas huvitavalt ja isuäratavalt, nagu arvata vöiski. Samal öhtul otsustasin ühe titavoodi ruudulise voodilina kohta, et see niikuinii ei kölba kuhugi (tegelikult korralik lina, aga muud just ei leidnud oma idee teostamiseks), ja ülendasin ta viltimislinaks. Ladusin sinna peale heidejuppe ja nati villa.

Kuulin muutama päivä sitten eka kerran vapaahuovutuksesta, ja toki kokeilla piti. Ohuesta yksisäikeisestä hahtuvasta huivikokeilu, joka toki tuli aivan liioin hauras ja ohut. Ja huovutusvillasta ihan kokeiluna levy, joka myös ohut ja paikoittain läpinäkyvä. Ja sille toiselle ei ole mitään käyttöideaakaan. Mutta aion laittaa lisää lankaa/villaa ja niitä lisää huovuttaa, jospa tulisi jotain käyttökelpoista.

 432830.jpg 

Höreda pitssalli möttega, ja teise ilma mötteta, kuna lina oli nii lai. Ja keerasin öpetuste järgi rulli ning toppisin sukkpüksisäärde.

432833.jpg 

Ning see pakk läks koos mönede pesudega masinasse, 60 kraadi ja tavaline pesuprogramm.

432835.jpg

Eile töölt tulles oli muidugi kole kiire see rull lahti harutada. Väga lihtsalt see ei käinud, aga polnud ka suisa raske ja vöimatu töö. Koos püsivad need tulemid küll, aga see on ka köik. Paks vilditükk on höre, päris palju paistab valgus läbi. Ja sall on täiest habras. Kui ta oleks väga kaunis, siis täiskasvanu ettevaatlikult vöiks kasutada, aga ega see ühekordne öhuke heie ikka miski öige värk sallina pole. Ega ma veel alla ei anna, kui saan ostetud sobivas toonis vanuvat lönga, mis toekam ja tugevam (Huopast küllap), lisan seda ja uuesti masinasse. Ja sellele teisele kavatsen panna kah halli villa veel alla ja uuesti viltida, ehkki kui keegi annaks hea idee, mis sellest seejärel teha, oleks motivatsioon asjaga jännata märksa suurem. Aga igatahes on tegu kiire ja löbusa käsitööviisiga!

Siin veel pildid sallist enne viltimist ja pärast seda:

432854.jpg

432848.jpg

Vapaavirkkaukseen opin tekemään niitä jousen näköisiä muodostelmia, eivät tule kovin nättejä, mutta ilmettä antavat silti. Kun vapaavirkkaus ei ole näköjään alani, pitää vaan osta kangasta josta sitten koristetyynyn ompelen ja sen luomuksen sinne kiinnitän, ja sitten saa kesämökkimme yhden uuden tyynyn. Mökille se mielestäni voisi sopia, siellä on vihreä päiväpeittokin.

Sellele lisaks sain löpuks selgeks, kuidas tehakse Bullione vöi mis nende nimi oligi. Kuigi kaunistena need mul ei önnestu, aga oma FF-le sain möned külge pusitud:

432856.jpg

Kogu mu vabaheegeldus pole eriti edenenud, hetkel näeb välja selline:

432851.jpg 

Ma vist ei kavatsegi seda palju jätkata, kui kunagi kangapoodi pääsen ostan sobiva kanga ja teen padjapüüri, millele see kinnitada, .

Ja veel hakkasin tegema sallikest salomonisölmedest, mingi vana sünteetiline must löng ja natuke kulda (mis on silmatorkavam kui sooviksin) otstesse. Ehk ämmale sünnipäevakingituseks, näis kui valmis saan, kas on ämma nägu.

432850.jpg

Ja tässä salomonisolmuilla aloitettu huivin alku, joku vanha keinokuitulanka ja kultanauhasta purettavaa kultalankaa päihin vähän joukkoon.