413122.jpg

Täna valmis lõpuks Karule tehtud salomonisõlme rätik! Olen ise hästi rahul, ja see saigi mind lõpuks selle blogindusega tegelema. Mis Karu sellest arvab, on iseasi, sest esiteks talle ei meeldi kolmnurksed rätikud, teiseks pole see üldse tema värv, ja kolmandaks pole see isegi sama tooni ta mütsiga, vaid see lõng juhtus seoses mütsilõnga-probleemiga igaks juhuks poes näppu, ja hakkasin katsetama, kas salomon sellest õnnestub (pärast pettumust oma salomoni-õlarätiga, mis läks kapitaalselt untsu...). Ja kui õnnestus, ei raatsinud harutada kah, ja nii peab Karu selle nüüd vastu võtma, ja üritama kanda. Ehkki ta muidugi tahaks, et see oleks must ja kandiline! Sallile kulus kaks 50g kera SandnesGarni Kittren Mohairi, ja üle jäi lausa 2,95m lõnga (kahes keras kokku 330m, miinus proovilapp).

Lisan siis ka muid näperduste pilte, mis viimasel ajal tehtud. Esiteks Karu müts, Topp Mohair kahekordsena ja vahel üksikud read mingit kunstlõnga elavdamas (ja sellest kunstlõngast valmib ehk kunagi  patentkoes sall, mis kah pole Karu stiili, ja seal on vigu, sest koon seda vaid hämaras toas lapsi magama pannes),  omast peast tehtud see palmiku-müts.

413108.jpg

Iirisele tagin sünnipäevaks mütsi ja salli, kuna ta sooviks oli omada samast lõngast aksessuaare kui minul "et võiksime koos jalutama minna". Seljas Karult saadud ostu-kamps, mis talle väga hästi sobib.

413115.jpg

Ja kui juba mütside esitelmiseks läks, siis panen siia ka aastavahetuse paiku Iirise kombeka juurde kootud mütsi (millel fleece vooder sees, aga voodri peaks uue panema, sest see on nati lühike ja ei kata korralikult kõrvu ära). Lõng 100% villane Baby Ull (nii vist kirjutati?), ja 2,5 varrastega läks ikka aega küll.

413113.jpg

Esmaspäeva õhtul-öösel meisterdasin Pipi-fanaatik Laurile 3a sünnipäevaks ostu-paruka juurde Pipi riietuse, mis minu meelest leidis hea vastuvõtu. Pipi puhvpükste veniv frotee (kuidas seda materjali e.k-s amtlikult kutsutakse?) oli üllatavalt nii meeldiv, et kui aega saan, teen Aaronile sellest püksid. Õigupoolest vöiks teha nii nüüd pikad püksid kui suveks lühikesed, kangast peaks jaguma.

413120.jpgPluus ei kuulu komplekti.

413119.jpg

Iirisele see Pipi-värk meeldis, arvas küll, et tallegi võiks kostüümi teha, aga mitte pretsensioonikalt ega kadedalt, nagu näha naudib ta vähemalt sama palju kui sünnipäevalaps ise. Sukad on vanad sukkpükste sääred, muidu kangad kõik uued.

Ja lõpetuseks olgu esiteltud see, mida ma ei oska ja milleks mul anne puudub. Pidin kah seda FreeForm heegeldamist katsetama, kogu nädal pusserdasin õhtuti. Aga reljeefsusest ja ruumilisusest pole haisugi, rääkimata maitsekusest ja kunstipärasusest. Teen seda mingi hetk veel nati edasi, ja siis õmblen mingi tumeda (musta?) kanga peale sohvapadjaks. Sohvapadjaks, mis küllap hakkab aega veetma Terklil, sihuke imetegu sobob just suvilasse. Ja kui mul mõistust jagub, siis ma rohkem FF-ga ei katseta!

413123.jpg 

Tegelikult mul muidugi EI jagu mõistust, kui ma näiteks vaatan oma õmblemata kangaste ja kudumata lõngade kuhjasid. Ja mõtlen, et eile EuroMarketis ales olnud Novita lõngasid natuke üle kilo juurde ostsin- täitsa hull, ennegi oli kastitäis lõngu. Tahaks teha Teddyst pontsho, natuke sarnase aga mitte päris sama, kui see Novita oma kootud kaelusega ja muidu heegeldatud juhend. Pean hakkama vist katsetama.