Pühad olime Eestimaal, nagu lihavõtted peaaegu alati. Sealse vaikselt edeneva kevade järel on tüütu koduaias taas varjulises paigas lumehangesid kohata, ehkki ka meil õitseb aia ääres üks lumekelluke, see meie ainumane. :-)

Pääsiäisenä olimme Virossa, niin kuin melkein aina. Siellä oli kevät jo aika pitkällä, nyt taas tuntuu melkein pahalle täällä kotona puutarhaassa nähdä lunta. Vaikka onhan meilläkin yksi lumikello pensasaidan vieressä- se ainoa... (Vanhempieni luona on puoli puutarhaa kukista valkoinen)

Siin on näha suurem osa munadest, mis meie suguseltsi lauda pühapäeval ehtisid. Tässä kuvassa munat, joka sunnuntaina suvumme pääsiäispöytää koristivat.

514991.jpg

Siiri-Liisi ja Marguse tehtud Fimoga kaetud munad- kõlbasid küll süüa, ehkki keedeud muna pidi uuesti kuumutama. Siskon ja miehensä tekemiä munia, jotka ovat katettu Fimolla (olivat täysin syöntikelpoisia, vaikka keitetyn munan joutui uudelleen lämmittämään Fimon takia). 514992.jpg

514994.jpgJa traditsioonilised Eesti sibulakooremunad ikka kah. Tässä perinteiset sipulin kuorilla värjätyt munat, tutut jokaiselle virolaiselle, ja täysin vaille minkäänlaista kemiaa.

514998.jpg Ja veel mõningaid näidiseid, kuldsed on kleepsud, pildid ema joonistatud (vanasti alati ja ainult vesivärvidega, seekord olid aktiivses kasutuses värvilised munalakid). Ja vielä muutama esimerkki. Kullan väriset on tarrat, kuvat ovat äidin piirtämiä.

Eestis tegin muidugi ka käsitöö alaseid oste. Kõigepealt jooksin villa-müügi leti otsa Tartu Lõunakeskuses, ja ostsin kuhja villa, siis veel vahetasin õega värvivalikut kirevamaks, ja siin mu varandus siis on. Kuhja mõõtmete piltlikustamiseks panin ette 30cm joonlaua.

Virossa ostin myös käsityötarvikkeitä. Heti ekana päivänä osuin tiskille, jossa myytiin villaa, ja ostin toki, lisäksi vaihdoin värejä siskon kanssa, ja tässä on tulos (edessä 30cm viivotin). Ja koko se kasa maksoi alle 8 euroa.

515013.jpg

Kui me vanemate juures õega oma villakuhjasid imetlesime, hakkas vendki küsima, mida nendega tehakse ja kuidas. Õde näitas oma nõelvilditud lelusid, ja vaimustusid nii vend kui tema 14a poeg. Õhtuks valmis vennal roheline loom ja vennapojal sinine koer.

Kun vanhempien luona siskon kanssa niitä villojamme ihailimme, rupesi veli kyselemään, mitä niille tehdään jne. Sisko näytti neulahuovuttamansa leluja, ja velikin innostui, ja myös 14v veljenpoika. Illan tulos siinä, veljen vihreä aikaansaannos, ja veljenpojan sininen koira.

515005.jpg515010.jpg

Ostsin ka natuke lõngu, vardaid ja muud vajalikku. Õigupoolest osad olin tellinud ette Harrietist õe juurde, ja mõned lõngad ostsin Liannist. Pildi tegemise ajaks on  lõngad juba osaliselt kootud-keritud . Eriti rahul olen ise sellega, et sain Harrietist neljad Addi vardad tellitud, ja vilditavad lõngad teevad kah rõõmsaks.

Ostin myös lankoja, puikkoja ym. Oikeastaan olin tilannut etukäteen e-kaupasta Harriet siskoni luokse valmiiksi jotain, ja osa lankoja ostin Liannista. Kuvan ottamisen ajaksi oli osa lankoja jo neulottu. Erittäin tyytyväinen olen itse siihen, että sain Harrietista edullisest neljät Addin ihanat puikot, ja myös huopuvat lankat on kivoja.

515015.jpg

Siin veel täpsemalt paar lõnga, mõlemad viltuvad villased. Vasemal Harrietist tellitud tõeliselt kallis Ejido 160, paremal Lianni mõnus pehme lõng suht mõistliku hinna eest.

Tässä vielä tarkempi kuva huopuvista lankoista. Vasemmalla Harrietista tilaamani kallis Ejido 160 (Etelä-Amerikalaisten taiteilijoiden käsin värjäämä), ja oikealla Liannista ostettu mukavan pehmeä espanjalainen lanka (pehmeämpi kuin esim.Huopanen).

515022.jpg

Ja reisi ajal valminud käsitöö, tuttavate 1a lasele tehtud pontso (50% villa ja ülejäänu kunstkiud, mõnusalt pehme lõng kah Liannist).

Ja reissun aikana valmistunut käsityö, kaverin 1v lapselle pieni poncho (50% villaa ja loput keinokuitua, mukavan pehmeä lanka myös Liannista).

515020.jpg