Juba nädal tagasi nõelviltisin ajaviiteks ühe konna. Tuli vaeseke pisut roosakirju, sest tükk aega tegin pimedas toas Iirist uinutades, kiskudes villakotist enda meelest rohelist villa. Kui läksin valge kätte, oli konn enamuses roosa! See oli siiski nii palju algfaasis, et lõppmulje jäi üsna roheline (sees taas on roosad lihased, see ju kuulub asja juurde).

Viikko sitten neulahuovutin sammakon, joka punaisen-kirjaava, koska pimeässä huoneessa Iirista nukuttaessani otin mielestäni kassista vihreätä villaa, myöhemmin valoisassa huomasin, että olinkin ottanut vaaleapunaista villaa. Jatkoin vihreällä ja tilanne korjaantui, ja saahan sieltä sisältä ne punertavat lihakset pilkoittaa.

564704.jpg

Eelmine nädal olime Esaga mõlemad vabad, viisime lapsed hoidu ja tegime lastetoa remonti. Esmaspäeva hommikul tõstsime toa tühjaks ja nädalalõpus kolisime lapsed sisse (kolmapäev vahelt välja arvatud, lastel kah puhkepäev). Lakke ja seintele värvi, kahte seina ka nati tapeeti, laminaatparkett põrandale. Väga vahva on remonti teha, tore kui tuba saab värske ja puhas ja ilus! Lõpus, kui Esa pani liiste ja muud nipet-näpet ja ma ei osanud seal kasulik olla, õmblesin kardina ja dekoratiivpatju. Kui mingi hetk veel jõuan, peaks tegema ka väiksele aknale sobiva kardina, mis pimendaks (igasugu ruloodel on paelad, mis lastetoas nii madalal pole küll kuigu turvalised, pimenduskate oleks meil tegelikult olemas); nüüd olen ööseks akna ette monteerinud väikse fliisist teki, lisaks mõne padja ja mõlemale sobivas toonis voodikatted. Ja sobiv vaip puudub veel.

Viime viikon olimme Esan kanssa molemmat vapaalla, veimme lapset hoitoon ja remontoimme lastenhuoneen. Maanantai aamuna tyhjensimme huoneen, ja viikonloppuna muutimme lapset sinne (keskiviikko oli lapsillakin lomapäivä, silloin emme tehneet mitään). Maalia kattoon ja seiniin, parin seinään vähän tapettia, uusi laminaattilattia. Remonttia tehdä on hauska, ihana kun huoneesta tulee uusi, siisti ja kaunis. Lopuksi ompelin uudet verhot ja koristetyynyjä. Kun kerkin, pitäisi tehdä vielä pikkuikkunaan verhot (joissa ei olisi epäturvallisia pitkiä naruja kuin olemassa olevassa pimennysverhossaamme, sitä ei uskalla sinne laittaa, mutta pimennystä kaivataan, nyt kuvissa yöksi pieni fleecepeitto ikkunaan laitettu), lisä tyynyjä ja molemmille sopivan sävyiset päiväpeitot.

564705.jpg

564706.jpg

564709.jpg

See kirju padi muideks on minu elu esimene lapitöö, nii seda peaks vist nimetama oma lihtsusest hoolimata. Kirjaava tyyny on elämäni eka tilkkutyö, siihen ryhmään kai se kuuluu, vaikka yksinketainen onkin.

564717.jpg