Alustame positiivsemaga. Aaronile tegin umbes nädal tagasi puuvillase mütsi, mis pisut väike. Tegelikult venitatuna sobis pähe päris hästi ja püsis peas, ehkki nati madal, aga mind häiris väga, et mustritriibu alumine rida oli inetusti välja veninud, laiaks ja vormituks. Nii et ikka uut tegema! Need lõngad oma puhta tooniga ja see muster meeldisid, nii et peaaegu samasugust hakkasin tegema. Alumise ääre tegin vahelduse mõttes pisut erineva, sellega siis oli muidugi ohtralt jama, harutasin erinevaid versioone oma 5-6 korda, kui ikka polnud see õige. Lõpuks see pikee-äär tuli enam-vähem, ehkki pisut jäik puuvillasena. Kellegi blogis (vabandan, et ei mäleta, kes see oli) olin märganud sihukesi lastemütsidele tehtud antenne ja nende õpetust, nii et selle kasutasin kohe ära. Muidu müts täiesti omast peast. See antenn aga on vahva, mulle hästi meeldib!

Aaronille tein noin viikkooa sitten vähän pienehkön hatun. Venytettynä se kyllä mahtui päähän, mutta minua häiritsi, että alempi raita on epämääräiseksi ja leveäksi venynyt. Eli piti tehdä uusi! Lankojen puhtaat värit ja malli olivat kivat, joten tein suurin piirten samanlaisen. Alareunan tein vaihtelun takia vähän eri tavalla, siitä tulikin paljon harmia, kun joutuin purkaamaan n.5-6 kertaa erilaisia versioita. Jossain blogissa olin huomannut opetusta sellaisten "antennien" tekemiseen lasten hatuille, joten se piti heti käyttää. Muuten hattu omasta päästä. Antenni on kiva, itse tykkään oikein paljon.

655572.jpg

655575.jpg

Kotivahetuse kotti kotivahetus3eg9.gif ei ole ma ikka veel saanud! Täna on postitamise tähtajast möödas 3 nädalat. Olen viimane kogu kambast, kokku osales 68 inimest. Kuuldavasti oli kotitegija vahepeal välismaal, oli küll koti postitanud- või palunud kellelgi postitada, ma ei tea täpeslt. Ja kuuldavasti olla kott postis kaotsi läinud, et tegija teeb uue. Juhul, KUI see inimene tõepoolest on koti teinud ja saatnud ja see on kadunud, siis mul on temast hirmus kahju. Aga teisalt, oma kauge elukoha tõttu kasutan üsna palju Soome-Eesti vahelist postiteenust, iial pole keegi midag tähitult saatnud, ja ma vähemalt ei mäleta, et oleks kunagi midagi ära kadunud selle siin elatud rohkem kui 6 aasta jooksul. Ja TKV pakid peaks ju saatma tähitult. Üldse on see kummaline, POST ei ole ju suur must auk, kuhu asjad kaovad. Kuhugi nad jäävad! Kes neid ikka endale tahaks, või mõnda kindlasti tahaks, aga ei tea ju, millist pakki näpata, pealegi enamus inimesi pole vargad. Ok, kui aadress on valesti kirjutatud, ja saatja enda aadress kirjutamata. See on siis puhas rumalus, oma aadressi inimene ikka oskab õieti kirjutada, kui saaja aadress raskusi valmistab. Nagu näha ma nati pahurdan sel teemal, aga mul ongi natuke paha meel. Põhimõtte pärast, ehkki tegin endale ise suvekoti, millega hästi rahul olen, ja tahaks veelgi kotte teha, see on üllatavalt tore. Aga kingitusi saada on ju ka tore! Üllatus! Tikutopsivahetuse üle on veelgi takkajärgi hea meel, aga kotivahetusest üsna mõru. Arvan, et isegi kui mingi koti kunagi saan (kahtlen juba!), siis ega mul sellest väga head meelt pole, sest aina enam poeb sisemusse kahtlus, et kas see esialgne kott oli üldse tehtud ja saadetud. Võib muidugi olla, et tegija on tähitud paki kviitungi abil projekti juhile tõestanud,et on postitatud jne (sest miks pole ta muidu veel jorutajate nimekirjas?), aga mulle on tulnud vaid paar üksikut märkust, et on välismaal, et uuritakse asja, et on kadunud ja tehakse uut. Ja kokkuvõttes on asjal ebapuhas ja mõru maitse juures!  Arvan, et kui oleksin ise situatsioonis, et olen vaeva näinud, postitanud, ja pakk kaob, tähtaeg kukub ja adressaat ootab asjatult, siis annaksin endast pakiootajale ka isiklikult märku ja valgustaks rohkem asjaolusid, oleks lihtsam uskuda teise inimesesse. Mitte et ilmtingimata peaks teised nii tegema, aga näiteks kui Raeli tehtud kott eksles kaua postis ringi ja Rael aktiivselt foorumis sellest teada andis, siis oli asi selge ja asjatud kahtlused jäid ära.

Tässä ylhäällä on pitkä ja pahantuulinen päivittely siitä, etten ole vieläkään saanut laukkuvaihtoprojektin laukkua, piti lähettää 3vko sitten. On kuulemma postissa hävinnyt ja uutta tehtään. Jos tietäisin, että se on totta, että on todella postin syytä, en olisi pahantuulinen, nyt olen, enkä rupea sitä vuodatusta kääntämään. Sain vaan purettua mielipahaani tänne. :-)

Ok, lõpetuseks siis midagi eriti positiivset ja ilusat! Poolteist aastat tagasi tõin ema mulle amarüllise, mis siis enne Jõulu 2005 kenasti õitses. Seejärel viisin ta juhendi järgi pimedasse keldrisse- ja unustasin sinna! Esimese poole aasta jooksul ehk 2-3x sai vett, viimase ligi aasta jooksul vist mitte kordagi. Olin kord mõelnud, et peaks ära viskama, kuivanud lill, aga seegi ununes. Mõni nädal tagasi märkasin, et tal oli tekkinud neli umbes 15cm pikkust ülikahvatut lehte. Tõin tuppa, panin aknalauale, kastsin. Kolme päevaga läksid lehed roheliseks, ja nende vahelt puges välja õienupuke. Ja selline on see unustatu siis nüüd- lill, mille oleksin mõne kuu eest peaaegu prügikasti viinud! Imeline, eks!

Ja kaunis ja positiivinen lopetus tälle päivälle. Puolitoista vuotta sitten toi äitini amarylliksen, Joulun alla 2005 se kukki, ja sitten vein ohjeiden mukaan kellariin- ja unohtin kastelun kokonaan. Aluksi pari kerta kai annoin vähän vettä, viimeisen vuoden sisällä ei kertakaan. Joskus keväällä ajattelin, että pitäisi heittää pois, mutte sekin unohtui. Kunnes muutama viikko sitten huomasin, että siinä on neljä n.15cm pitkä hyvin kalvakkaa lehteä! Toin ikkunalle aurinkoon, annoin vettä, ja kolmessa päivässä lehdet muuttuivat vihreiksi ja kukannuppu ilmestyi niiten välistä. Ja sellainen on se unohdettu nyt- kuka, jonka olisin muutama kuukausi sitten vienyt roskiin! Ihastuttavaa, eikö!

655578.jpg