Juba ammu-ammu hakkasin tegema lisa viltsusse Terklil külmadele põrandatele. Alustasin need oma kuu-poolteist tagasi, aga see Fritidsgarni lõng oli nii ebameeldiv kududa, et vahepeal tegin kõike muud ja see töö venis. Olen kudunud vist 4 eri sorti vildistuvat lõnga, ja see oli neist absoluutselt kõige ebameeldivam käsitleda, jäik ja kare. No igatahes tegin seekord siis sussid suuremad kui eelmisel korral Novita Huopase hallid.

Aikoja sitten aloitin seuraavan parin huopatossuja kesämökin viileitä lattioita varten. Fritidsgarnin lanka, jota käytin, oli mielestäni käteen kaikkein epämiellyttävin huopuvist langoista, joita olen käyttänyt (4 eri nimitystä). Siksi venähti niiten tossujen valmistuminen. Tein ne joka tapauksessa reilun kokoiset, vartailukuva jalkoihin kertoo sen.

629620.jpg

Toppisin kummassegi umbes 6 puntras tavalist toidupoe kilekotti ja sidusin nööriga kinni, kirjupesu programmiga 40*C masinasse.  Täytin ne kaupan muovikasseilla (6kpl per tossu) ja eka kierros 40-asteen kirjopesulla kutisti reiulusti, mutta ei riittävästi.

629626.jpg

Vähenemine oli silmnähtav, aga siiski ebapiisav. Järgmine ring masinas oli 50*C sama kirju-programmiga. Nii nad jäävad, ehkki esineb kerget ebasümmeetriat, üks on pisut laiem kui teine (ehkki silmade arv sama!). Suvekodus kandmiseks ikka kõlbavad. Seuraava kerta pesukoneeseen menivät 50-asteen kirjopesulla. Tulos on ok, vaikka vähän liioin leveät ovat vieläkin ja pieni ero leveydessä keskenään on (vaikka sama silmukkamäärä oli neuloessa).

629641.jpg

Ja veel, avastasin oma õmblusmasina iluõmblused! Eks olen kogu aeg teadnud, et nad on, aga polnud kordagi proovinud (masin saab mõne nädala pärast aastaseks). Nüüd oli ema siin ja leidis kusagilt rohelise kanga tükikese, mis kuuldavasti sobiv järjehoidjaks. Ja poetas muu seas, et "muidugi võiksid Sa selle tikandiga kaunistada". See oli oivaline võimalus masina õmblusi katsetada, ja nii ühines jäjehoidja proovialpiga. Ja mina olen täiesti vaimustatud! Planeerin nüüd võimalust neid kuhugi kasutada.

Tällä viikolla huomasin ompelukoneeni koristeompeleet. Olenhän aina tiennyt, että ne on siellä, mutta en ole ikinä käyttänyt. Äitini löysi jostain kangastilkun lattialtani ja otti kirjanmerkiksi, itse mainitsi, että "voisit kirjoa...". Rupesin kokeilemaan koneen koristeompeleita, syntyi koetilkku-kirjanmerkki, ja mina olen ihan innoissani. Yritän keksiä mahdollisuutta, missä niitä käyttäisin.

629632.jpg

629633.jpg